De Commissie lanceert een Europese netwerkkaart voor het vinden van geschikte partners voor de Centres of Vocational Excellence-partnerschappen. Het Nederlandse Katapultnetwerk bouwde de kaart, gebaseerd op de kaart zij uitrolden voor Nederland. Het platform stimuleert het contact tussen onderwijsinstellingen, bedrijven en andere belanghebbenden in hun zoektocht naar potentiële partnerorganisaties.


Vindt uw organisatie een CoVE-match?

Op zoek naar een partner

Een Match Making Map voor het vinden van geschikte partnerorganisaties voor de Europese Centres of Vocational Excellence (CoVE)-partnerschappen is nu beschikbaar. De netwerkkaart van het Nederlandse Katapultnetwerk is op verzoek van de Europese Commissie uitgewerkt tot een Europese netwerkkaart. De nieuwe Europese netwerkkaart stimuleert het contact tussen onderwijsinstellingen, bedrijven en andere belanghebbende organisaties voor potentiële CoVE-partnerschappen. Via de matchmaking kaart krijgen gebruikers toegang tot elkaars contactinformatie en hun CoVE-activiteiten tot dusver. Organisaties kunnen zich op de kaart zetten door een online formulier in te vullen.

Context

De CoVE-partnerschappen zijn samenwerkingen tussen beroepsonderwijsinstellingen, bedrijven en andere organisaties, gericht op excellentie en innovatieve modernisering van het beroepsonderwijs. Het CoVE-initiatief is onder het nieuwe Erasmus+-programma van start gegaan, in navolging van twee pilots in 2019 en 2020. Het Joint Research Centre concludeerde dat de CoVE’s zouden profiteren van diverse Europese ondersteuningsdiensten, waaronder een netwerkhub en partnertool voor het stimuleren van samenwerking en de uitwisseling van strategieën rondom mobiliteit, internationalisering en vaardigheden. Het nieuwe Europese initiatief rondom CoVE-partnerschappen is mede-geïnspireerd op de manier waarop publiek-private partnerschappen zijn opgezet binnen Nederland.