Aanmelden voor de VET Excellence Awards 2022 is weer mogelijk. Voor het zevende jaar op rij reikt de Commissie prijzen uit voor de beste projecten en initiatieven op het gebied van beroepsonderwijs en -training. Dit jaar staan de VET Excellence Awards in het teken van de groene transitie binnen het beroepsonderwijs. Er zijn verscheidene categorieën waarvoor u zich kunt aanmelden, waarbij de voorwaarden en deadlines van elkaar verschillen. De prijsuitreiking vindt plaats op 18 mei 2022.


Meld u aan voor de VET Excellence Awards 2022

Prijsuitreiking VET: voorwaarden en deadlines

Ook dit jaar kunt u uw organisatie, collega of instelling weer aanmelden voor de VET Excellence Awards 2022. Het thema van deze editie is de Europese Green Deal. Daarom staan dit jaar de groene transitie en het verkrijgen van de vaardigheden om deze transitie te bewerkstelligen centraal. De VET Excellence Awards 2022 zijn onderverdeeld in een aantal categorieën. Bekijk hieronder de verschillende voorwaarden en deadlines per categorie: 

Voor elke categorie wordt een onafhankelijke jury samengesteld die uit de inzendingen twee genomineerden kiest. Na deze voorselectie worden de genomineerden voor een online stemming voorgedragen. De online stemming begint op 25 april en eindigt op 15 mei 2022. De prijsuitreiking zelf zal op 18 mei 2022 plaatsvinden

Context

De VET Excellence Awards 2022 zijn onderdeel van de European Vocational Skills Week, die dit jaar van 6 tot en met 20 mei plaatsvindt in Parijs. Dit is een jaarlijks evenement waarbij lokale, regionale of nationale organisaties tezamen het belang van beroepsonderwijs en -opleiding aan het licht brengen. Naast de conferentie worden er door heel Europa evenementen georganiseerd. Dit initiatief is in 2016 door de Europese Commissie in het leven geroepen om meer zichtbaarheid en representatie voor het beroepsonderwijs te creëren. Daarnaast dient de prijsuitreiking tevens als motivatie voor alle scholen, organisaties en belanghebbenden die zich bekommeren over de ontwikkeling van het beroepsonderwijs en -training.  Het evenement is uitgegroeid tot een uitwisselingsplatform voor belanghebbenden bij beroepsonderwijs en -opleiding in heel Europa en daarbuiten.