De jaarlijkse Europese Research and Innovation Days komen er weer aan op 23 en 24 juni en u kunt zich daar nu voor aanmelden.


Registreer u nu voor de Europese Research and Innovation Days!

 

Komt dat zien!

De Europese topconferentie over onderzoek en innovatie (O&I), de Europese Research and Innovation Days, zal op 23 en 24 juni plaatsvinden. Het online evenement toont meer dan 60 livesessies over een breed scala aan O&I-onderwerpen, waaronder de start van Horizon Europe, de Europese Onderzoeksruimte en Europese innovatie-ecosystemen. Daarnaast zullen diepgaande discussies gehouden worden over Europese prioriteiten, zoals de digitale en groene toekomst en het herstel na de coronacrisis. Ook zal er nog meer feedback verzameld worden tijdens het evenement over het Europees Pact voor onderzoek en innovatie, waar al verschillende reacties op zijn gegeven. Daarnaast zal er op het evenement aandacht zijn voor de Europese strategie voor universiteiten, de Global Approach to Research and Innovation en nog veel meer. U kunt zich hier registreren en alvast bladeren door de geplande sessies en workshops.

Context

De Europese Research and Innovation Days is een driedaags evenement van de Commissie dat onderzoekers, academici, bedrijven, beleidsmakers en vertegenwoordigers vanuit de Europese kennisinstellingen samenbrengt. De eerste editie in 2019 stond in het teken van co-creatie sessies en het strategische planningsproces voor Horizon Europe. Vorig jaar lag de nadruk van het evenement op widening participation, onderwijs en onderzoeksimpact. Deze derde editie van de Europese Research and Innovation Days werd aangekondigd in februari en zal in het teken staan van de start van Horizon Europe.