Prof. dr. Eveline Crone is verkozen tot nieuwe vice-president van de European Research Council (ERC). Op 1 januari 2020 zal zij haar start maken als hoofd van ERC-activiteiten binnen het domein van Sociale en Geesteswetenschappen. In Nederland heeft zij een succesvolle carrière als Hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie. Tijdens het evenement ter viering van het 12,5 jaar bestaan van Neth-ER hield zij de keynote speech.


Eveline Crone verkozen tot vicepresident van de European Research Council

Vicepresident van de ERC

Prof. dr. Eveline Crone is verkozen tot vicepresident van de European Research Council (ERC) en zal binnen haar nieuwe functie hoofd zijn van het domein Sociale- en geesteswetenschappen (SSH). Dit meldt de ERC in een persbericht. Eveline Crone is Hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden en is sinds 2005 hoofd van het Brain & Development Laboratory aan de Universiteit Leiden. In 2017 heeft de Europese Commissie haar aangewezen als één van de vier nieuwe leden van de Scientific Council van de ERC. Tijdens het Knowledge First: 12,5 years Neth-ER-evenement was Eveline Crone de keynote spreker met een inspirerende speech over hoe kennis de volgende generaties moet voorbereiden.

Context

De in 2007 opgerichte European Research Council (ERC) is de belangrijkste financieringsorganisatie van de EU voor excellent grensverleggend onderzoek. Zij financiert onderzoekers door middel van vier verschillende beurzen, zoals de Starting, Consolidator, Advanced en Synergy Grants. De ERC heeft drie vicepresidenten, naast Eveline Crone zijn dat Dame Janet Thornton voor het domein biowetenschappen en Fabio Zwirner voor het domein natuur -en ingenieurswetenschappen. Jean-Piere Bourguignon is al sinds 2014 de voorzitter van de ERC.