Drie Nederlandse universiteiten en de KNAW zijn geselecteerd voor een ERC Synergy Grant. Dit meldt de European Research council (ERC) in een persbericht. De Radboud Universiteit Nijmegen is zowaar betrokken bij drie projecten. In totaal worden er dit jaar 37 onderzoeksprojecten gefinancierd met een totaalbedrag van 363 miljoen euro. Positief is dat er dit jaar meer vrouwelijke onderzoekers meedoen dan vorig jaar.

5 ERC Synergy Grants voor Nederlandse onderzoekers

Nederlandse universiteiten werken aan synergieën

Vijf Nederlandse onderzoeksprojecten zijn door de ERC geselecteerd voor de Synergy Grants. Dit maak de ERC bekend in een persbericht. In totaal wordt 363 miljoen euro verdeeld over 37 projecten, waaronder onderzoekers van de Universiteit Maastricht, Universiteit Utrecht, de Radboud Universiteit Nijmegen en het KNAW. In totaal zijn er zes Nederlandse Principal Investigators betrokken bij de projecten. Dit jaar doen er meer vrouwelijke onderzoekers mee, namelijk 24% in plaats van 15% in 2018. 

Context

De Synergy Grant  is de grootste beurs die wordt uitgereikt door de ERC, het stelt een groep van toponderzoekers in staat om samen te werken aan nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek dat meerdere disciplines omvat. Een beurs beslaat 10 miljoen euro voor een periode van zes jaar. Naast Synergy Grants deelt de ERC ook Starting Grants, Advanced Grants, Proof of Concept-beurzen en Consolidator Grants uit.