De Commissie onthult het nieuwe online Talent Platform van de Europese Onderzoeksruimtevoor verbeterde toegang tot verschillende diensten en informatie. Ook introduceerde de Commissie het vernieuwde EURAXESS portaal wat moet helpen met het beter navigeren en verkrijgen van informatie over onderzoekscarrieres.


Commissie lanceert het nieuwe ERA Talent Platform

One-Stop-Shop voor onderzoekstalenten

Kenniscommissaris Iliana Ivanova onthult het nieuwe Europese Onderzoeksruimte (ERA) Talent Platform voor onderzoekscarrieres. Het Platform dient als een one-stop-shop voor onderzoekers en onderzoeksorganisaties waardoor zij betere toegang krijgen tot essentiële informatie en diverse diensten. Op het platform kunnen onderzoekers en organisaties diensten gebruiken zoals het Innovation Talent Platform, de Research and Innovation Careers Observatory en ResearchComp. De Commissie lanceerde ook het vernieuwde EURAXESS portaal. Het vernieuwde portaal van het Platform zorgt dat onderzoekers en organisaties beter informatie kunnen verkrijgen en navigeren rondom carrières en professionele ontwikkeling.

Context

Het promoten van aantrekkelijke onderzoekscarrières vormt één van de achttien ERA acties. Om deze actie te ondersteunen, lanceerde de Commissie in 2023 drie initiatieven, inclusief het onderzoekscompetentiekader ResearchComp. Het EURAXESS netwerk bestaat al twintig jaar als deel van de ERA. Via het EURAXESS netwerk kunnen onderzoekers die interesse hebben in het uitvoeren van onderzoek in een ander land informatie en assistentie verkrijgen.