Het Europese Digital Skills & Jobs Platform is op zoek naar prijswaardige projecten op het gebied van digitale vaardigheden. Europeanen nieuwe digitale vaardigheden leren staat centraal tijdens de European Digital Skills Awards. Aanmelden is mogelijk tot en met 8 april.


Meld u nu aan voor de European Digital Skills Awards 2023

In de prijzen vallen met digitale vaardigheden

De Commissie opent de aanmeldingen voor de European Digital Skills Award 2023. De uitreiking zet projecten en initiatieven die zich richten op digitale vaardigheden in het zonnetje. Het gaat om digitale vaardigheden in de breedste zin van het woord, van het gebruiken van een computer of tablet tot het opleiden van ICT-specialisten op het gebied van Artificial Intelligence (AI), Blockchain en data. De prijs bestaat uit de publicatie van het project op het Digital Skills and Jobs Platform en de promotie op de sociale mediakanalen van het platform, een trofee en certificaat en een uitnodiging om mee te doen aan de uitreikingsceremonie en co-creatie workshop. De prijzen vallen te winnen in vijf categorieën:

  • Empowering Youth in Digital
  • Inclusion in the Digital World
  • Digital Skills for Education
  • Women in ICT careers
  • Digital upskilling @ work

Aanmelden is mogelijk tot en met 8 april.

Context

Als onderdeel van de Commissie, houdt het Digital Skills and Jobs Platform zich bezig met het bevorderen van digitale vaardigheden in de EU. Het platform biedt een breed scala aan informatie, middelen en mogelijkheden op het gebied van digitale vaardigheden en banen op alle niveaus. Het bevorderen van digitale vaardigheden is een speerpunt van de Commissie. Zij heeft digitale doelen opgesteld voor 2030. Om deze doelen te halen is onder andere het Digital Education Action Plan in het leven geroepen, waarover Neth-ER op 7 maart een evenement organiseert waarvoor u zich kunt aanmelden. De Europese Vaardighedenagenda moet ervoor zorgen dat Europeanen de digitale vaardigheden in huis hebben voor leven en werk. Eén van de acties is bijvoorbeeld een Pact for Skills dat werd opgericht voor het digitale ecosysteem.  

 

Mede geschreven door Tsjalling Kootstra.