Van 27 tot en met 30 juni 2022 vindt een Conferentie plaats over de Europese Innovatie Ruimte (EIA), georganiseerd door het Knowledge4Innovation Forum samen met de EU-instellingen. Het evenement staat in het teken van de aankomende Europese Innovatieagenda die een week later op 5 juli wordt gepresenteerd. Geïnteresseerden worden uitgenodigd om bruikbare ideeën in te sturen zodat deze wellicht terugkomen in de sessies van de Conferentie.


Europese Innovatie Ruimte-Top staat in teken van nieuwe Europese Innovatieagenda

Deel je ideeën

Van 27 tot en met 30 juni 2022 vindt een Top plaats die in het teken staat van het vormen van de Nieuwe Europese Innovatie Ruimte (EIA), georganiseerd door het Knowledge4Innovation Forum (K4I), het Frans voorzitterschap, het Europees Parlement en de Europese Commissie. Geïnteresseerden worden uitgenodigd om bruikbare ideeën in te sturen voor de nieuwe Europese Innovatieruimte. De beste ideeën zullen worden gepresenteerd en bediscussieerd tijdens de conferentie. Tijdens de conferentie zal worden nagedacht over de rol en bijdrage van belanghebbenden op het gebied van innovatie in de uitvoering van de Nieuwe Europese Innovatieruimte.

Presentatie Nieuwe Europese Innovatieagenda

De timing van de Top is niet vreemd. Een week later op 5 juli 2022 zal de Commissie namelijk haar Nieuwe Europese Innovatieagenda presenteren. Tot en met 10 mei 2022 is het mogelijk om inhoudelijke suggesties te doen voor deze Nieuwe Europese Innovatieagenda.

Context

In 2021 heeft het K4I Forum Commissaris Gabriel hun manifest over de EIA overhandigdCommissaris Gabriel uitte eerder al welwillend tegenover een EIA te staan, alhoewel de Commissie vooralsnog spreekt van een Nieuwe Europese Innovatieagenda en niet van een Nieuwe Europese Innovatie Ruimte.