Wat is uw ervaring met Horizon 2020 en Horizon Europe? De consultatie voor het Horizon programma is geopend en omvat de eindevaluatie van Horizon 2020, de tussentijdse evaluatie van Horizon Europe en de voorbereidingen van het strategisch plan 2025-2027 voor Horizon Europe. De consultatie is een uitgelezen kans om mee te praten over de vormgeving van het komende kaderprogramma. Reageren kan tot en met 23 februari 2023.


Consultatie Horizon geopend tot en met 23 februari

Wat vindt u van Horizon?

Als u ervaring heeft met Horizon 2020 of Horizon Europe, dan hoort de Commissie graag van u. In een consultatie vraagt de Commissie ervaringsdeskundigen om input te leveren over Horizon 2020, de tussentijdse evaluatie van Horizon Europe en het strategisch plan 2025-2027 voor Horizon Europe. De consultatie is verdeeld in vijf secties, waarin de drie onderdelen aan bod komen. Verder start de consultatie met algemene informatie over de reageerder en eindigt met de belangrijkste lessen en boodschappen voor de toekomst. Het is ook mogelijk om een position paper bij te voegen. De consultatie is een uitgelezen kans om mee te praten over de vormgeving van het komende programma. Invullen kan in het Nederlands en zal ongeveer 35 minuten in beslag nemen. De consultatie voor het Horizon programma is geopend tot en met 23 februari 2023.

Context

Deze consultatie is de grootste publieke consultatie ooit gehouden in de geschiedenis van de Europese onderzoeks- en innovatieprogramma’s en ligt in lijn met de pogingen van de Commissie om Europese beleidsvorming te versimpelen. De consulatie is onderdeel van de voorbereidingen voor het volgende Europese onderzoeks- en innovatieprogramma dat in 2028 moet starten. Naast de input uit de consultatie zal de Commissie haar conclusies baseren op twaalf thematische studies. Een expertgroep zal daarna lessen trekken uit beide evaluaties, waarna de Commissie volledig gaat focussen op het nieuwe programma.

 

Mede geschreven door Bram Veerman.

 

Foto:  © European Union