De Commissie vraagt uw input voor de update van het Digital Education Action Plan. Tot en met 30 maart kunt u feedback geven op het plan dat zich richt op de optimale inzet van technologie in het onderwijs en de verbetering van digitale vaardigheden.

Uw mening over het Digital Education Action Plan

Input voor update actieplan digitaal onderwijs

De Commissie heeft een enquête geopend voor de aankomende update van het Digital Education Action Plan. Het in 2018 gepubliceerde actieplan voor digitaal onderwijs bevat elf actiepunten die moeten bijdragen aan het gebruik van technologie en het verbeteren van digitale vaardigheden in het onderwijs. De Commissie zal het plan in het tweede kwartaal van 2020 voorzien van een update. U kunt hiervoor tot 30 maart reageren op het Digital Education Action Plan.

Context

De EU beschouwt vaardigheden en onderwijs als essentieel voor een sterk sociaal Europa. Het actieplan voor digitaal onderwijs maakt een belangrijk onderdeel uit van deze strategie. Daarnaast maakt het actieplan ook deel uit van de Digital Single Market strategie en A Europe Fit for the Digital Age. Het Digital Education Action Plan schetst de acties die de Commissie wil ondernemen om digitale technologieën beter te benutten in het onderwijs, zodat mensen onder meer de juiste digitale vaardigheden aanleren.