19 januari 2021
Nieuwe Erasmus+ app biedt meer mogelijkheden voor studenten
Joep Bresser
Beleidsmedewerker
Stel uw vraag
Meer informatie nodig? Stel uw vraag aan één van onze medewerkers
19 januari 2021
Beleidsmedewerker
Meer informatie nodig? Stel uw vraag aan één van onze medewerkers
De Europese Commissie lanceert een nieuwe Erasmus+ app die informatie biedt aan studenten en het administratief beheer voor hen toegankelijker maakt. In het kader van de lancering organiseert de Commissie op 28 januari een evenement.
De Europese Commissie organiseert op 28 januari een evenement voor de lancering van de nieuwe Erasmus+ app. Deze app zorgt ervoor dat studenten binnen Europa gemakkelijk - voor, tijdens en na hun verblijf - verschillende administratieve stappen kunnen beheren die betrekking hebben op hun mobiliteitsperiode. In een Webinar zal de Commissie de nieuwe mogelijkheden verder toelichten, via de volgende link kunt u zich registreren. De app biedt ook relevante informatie aan dat hen zal helpen het maximale uit hun mobiliteitsperiode te halen. De Commissie introduceert een aantal nieuwe functies voor de app. Zo biedt het een stapsgewijze begeleiding tijdens het mobiliteitsproject en bevat de app verschillende tips en verhalen ter ondersteuning van studenten. Daarnaast biedt de app verschillende aanbiedingen, diensten en evenementen om de betrokkenheid van studenten bij interculturele activiteiten te bevorderen. In 2021 worden nog meer nieuwe functies verwacht.
De lancering van de app maakt deel uit van het Europees Studentenkaart initiatief dat zal bijdragen aan de digitalisering binnen het nieuwe Erasmus+ programma en het voltooien van de Europese onderwijsruimte. De Commissie wil in 2021 het Europees Studentenkaart initiatief volledig uit gaan rollen. Van hoger onderwijsinstellingen wordt verwacht dat zij het Erasmus Without Paper-netwerk gaan gebruiken om gegevens over studentenmobiliteit uit te wisselen. In 2021 is dat verplicht voor online leerovereenkomsten, in 2022 wordt dat verplicht gesteld voor interinstitutionele overeenkomsten en in 2023 voor het uitwisselen van nominaties van studenten en het accepteren van cijferlijsten. Na het akkoord op het nieuwe Erasmus+ programma in december 2020 is het nu aan het Portugees voorzitterschap de taak deze te implementeren. Daarvoor moet nog wel eerst de Erasmus+ Verordening worden aangenomen door de Raad en het Parlement.
Save the date: Regional innovation ecosystems in education & the impact of multi-stakeholder partnerships
Europese Onderwijsruimte meest succesvol voor samenwerking in het hoger onderwijs, mbo blijft achter
Rapport Draghi: ‘Europa verzwakt door falende innovatiecapaciteit en schrijnend vaardighedentekort’
Invitation event: Regional innovation ecosystems in education & the impact of multi-stakeholder partnerships