Voor de 19e editie van de European Week of Regions & Cities kunt u zich tot en met 26 maart aanmelden als partner. Dit jaarlijkse evenement vindt plaats in oktober en brengt steden en regio’s uit Europa samen om het Europees cohesiebeleid te bespreken en good practices uit te wisselen.  Ook kennisinstellingen kunnen partner worden.


Word partner van de European Week of Regions & Cities

Schrijf u nu in!

Tot en met 26 maart kunt u zich aanmelden als partner voor de 19e editie van de European Week of Regions & Cities. Dit jaar vindt het evenement online plaats van 11 tot 14 oktober. De week is bedoeld om good practices tussen regio’s en steden uit te wisselen, samenwerking en netwerken te faciliteren, te discussiëren over het Europees cohesiebeleid en om gezamenlijke uitdagingen te tackelen. Onder de slogan “Together for recovery” zal het evenement vier thema’s aanboren dit jaar: de groene transitie, cohesie tijdens de pandemie, de digitale transitie en een economisch herstel gericht op burgerparticipatie. Van partners wordt verwacht dat zij een sessie tijdens het evenement organiseren. Partners kunnen regionale en lokale autoriteiten zijn, maar ook maatschappelijke organisaties en Europese netwerken. Halverwege mei wordt de selectie van de partners bekendgemaakt.

Context

Afgelopen oktober stond de 18e editie van het evenement stil bij de coronapandemie. Met 12.000 deelnemers was de 18e editie de grootste tot nu toe. Het richtte zich evenals de aankomende editie op burgerparticipatie, cohesie, samenwerking en de groene transitie. Dit is geen toeval, want dit zijn de pijlers van de Europese structuurfondsen voor 2021-2027, waar het cohesiebeleid onder valt. Het zijn daarmee belangrijke thema’s voor regio’s en steden die geld uit het Cohesiefonds ontvangen.