Stagelopen bij de vertegenwoordiging van het Nederlandse kennisveld in Brussel? Neth-ER is op zoek naar nieuwe beleidsstagiairs voor de periode 1 september 2022 tot en met 31 januari 2023. Wij ontvangen graag studenten die een bachelor- of masteropleiding volgen aan een hogeschool of universiteit. Als Europese beleidsontwikkelingen op de terreinen onderwijs, onderzoek & innovatie jou interessant lijken, solliciteer dan voor 23 mei!


Solliciteer nu voor een stage bij Neth-ER

Via de Vereniging Neth-ER hebben Nederlandse publieke kennisinstellingen hun krachten gebundeld om beter in staat te zijn goed in te spelen op de Europese beleidsontwikkelingen op de terreinen onderwijs, onderzoek en innovatie. De Vereniging heeft daartoe een kantoor geopend in Brussel, met een klein team van beleidsmedewerkers en ondersteunende staf. De beleidsmedewerkers ondersteunen de leden van Neth-ER om tijdig en adequaat te reageren op kansen en bedreigingen ten gevolge van veranderingen in de Brusselse regelgeving op het gebied van kennis. Daarvoor is het noodzakelijk dat zij de leden en hun achterban in Nederland goed informeren over de ontwikkelingen binnen de Europese kennisdossiers. Voor dit werk zijn beleidsstagiairs onmisbaar.

Als stagiair bij Neth-ER heb je zeer verschillende werkzaamheden. De helft van de tijd zal je meewerken aan de activiteiten van het team van Neth-ER, zoals nieuws vergaren, artikelen schrijven, naar evenementen van Europese organisaties toegaan en het helpen bij de ontvangst van Nederlandse delegaties op kantoor. Daarnaast ben je bezig met één of meerdere projecten, gerelateerd aan de kennisdossiers van Neth-ER, waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Dit kan bijvoorbeeld een onderzoek zijn, een strategisch advies opstellen of een seminar organiseren. Het onderzoek of advies zou uiteraard ook in het kader van een afstudeerscriptie kunnen worden uitgevoerd.

Wij bieden:

  • een internationale werkervaring midden in het hart van de Europese wijk van Brussel;
  • een goede stagebegeleiding door een beleidsmedewerker met aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling;
  • een prettige en informele leer- en werkomgeving binnen een klein en dynamisch team;
  • aantrekkelijke voorwaarden zoals een stagevergoeding van 550 euro per maand.

 

Wij zoeken studenten die:

  • een bachelor- of masteropleiding volgen aan een hogeschool of universiteit, gedurende de stageperiode;
  • gemotiveerd zijn en affiniteit hebben met Europa;
  • graag en goed kunnen schrijven en zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en schrift beheersen;
  • teamgeest hebben, leergierig zijn, initiatief durven tonen en zich willen inzetten;
  • minimaal vijf maanden relevante werkervaring willen opdoen.

 

Spreekt het bovenstaande je aan en wil je bij ons stage lopen in het najaar van 2022 (1 september 2022 t/m 31 januari 2023)? Solliciteer dan voor 23 mei 2022 door je cv en motivatiebrief in word of pdf format te sturen naar neth-er@neth-er.eu. Na het verstrijken van de deadline nodigen we geselecteerde kandidaten uit voor een interview in mei of juni. Op basis van de interviews maken we in juni de definitieve selectie bekend.

 

De volledige vacature is hier te vinden.