De Europese Commissie ondersteunt een nieuw grootschalig Pact for Skills partnerschap voor digitale vaardigheden in de energiesector. De alliantie tussen industriebedrijven en onderzoeksorganisaties gaat aan de slag met vaardighedenontwikkeling door het bieden van trainingen over digitalisering van de schone energiesector. 


Nieuw Pact for Skills-partnerschap voor digitale vaardigheden in de energiesector

Digitale vaardighedenontwikkeling voor schone energie

De Commissie ondersteunt een nieuw grootschalig partnerschap voor digitale vaardighedenontwikkeling in de energiesector. Het nieuwe Pact for Skills-partnerschap is een alliantie tussen bedrijven en onderzoeksorganisaties om arbeidstekorten in de schone energiesector aan te pakken. Men ontwikkelt en verspreidt hoofdzakelijk trainingen . Deze trainingen focussen zich specifiek op uitdagingen van digitalisering in de schone energiesector. Denk daarbij aan automatisering van technologieën als windturbines, warmtepompen en zonne-energie. Uiteindelijk draagt het partnerschap bij aan bijscholing en omscholing in het kader van een sterker Europees concurrentievermogen.

Context

Er zijn in totaal twintig grootschalige partnerschappen opgezet onder het EU Pact for Skills, een vlaggenschipinitiatief van de Skills Agenda. Het Pact telt 160 miljoen euro aan investeringen en biedt trainingen aan meer dan twee miljoen werknemers. Het bouwt voort op de resultaten van de Erasmus+ Blueprint Alliances, een initiatief van de Skills Agenda voor de ontwikkeling van strategische allianties voor sectorale samenwerking. Deze allianties creëren actieplannen voor vaardighedentekorten in industriële ecosystemen en worden verkozen uit de Erasmus+ calls.