De New European Bauhaus Booster 2.0 is gezamenlijk gelanceerd door vijf Knowledge & Innovation Communities van de European Institute for Innovation & Technology. Zij zijn op zoek naar twintig innovatieve Europese start-ups of scale-ups die bouwen aan een duurzamer en inclusiever Europa. Aanmelden kan tot en met 13 maart. 


Deelnemers New European Bauhaus Booster 2.0 gezocht

Internationale gamechangers

Vijf Knowledge & Innovation Communities (KIC’s) van de European Institute for Innovation & Technology (EIT) hebben de New European Bauhaus Booster 2.0 gelanceerd. EIT Digital, EIT Climate, EIT Food, EIT Manufacturing en EIT Urban Mobility zijn op zoek naar twintig innovatieve ondernemingen die bouwen aan een duurzamer en inclusiever Europa. Start-ups en scale-ups die duurzame verandering voor steden, industrieën, klimaat, voedsel, welzijn en algehele levenskwaliteit stimuleren, worden aangemoedigd om zich aan te melden.  De NEB Booster 2.0 zal hun bedrijfsgroei ondersteunen en hen helpen om internationale gamechangers te worden, onder andere middels een geldprijs van vijftigduizend euro. Aanmelden kan tot en met 13 maart.

Context

Kenmerkend voor het EIT zijn de Knowledge & Innovation Communities (KIC's); geïntegreerde lange-termijnpartnerschappen tussen onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven rond een bepaald thema. Vijf van deze KIC’s bundelen nu hun krachten voor de New European Bauhaus Booster 2.0. Het New European Bauhaus (NEB) werd in 2020 aangekondigd door Commissievoorzitter Von der Leyen in haar State of the Union toespraak, en werd begin 2021 gelanceerd door de Commissie. Het NEB vertaalt de Green Deal naar een tastbare, positieve stroming waarin alle Europeanen kunnen deelnemen. Hiervoor brengt het partners in de kunst, cultuur, wetenschap en technologiesectoren bij elkaar. Uit een voortgangsrapport van de Commissie bleek dat het Bauhaus grotendeels leunt op de schouders van Horizon Europe.