De vereniging Neth-ER (Netherlands house for Education and Research) is opgericht om het Nederlands kennisveld te informeren over de Europese beleidsontwikkelingen op het gebied van onderzoek en innovatie en onderwijs. Daarnaast faciliteert Neth-ER op uit

Petitie voor meer SSH in Horizon 2020

De sociale en geesteswetenschappen moeten meer kansen voor financiering krijgen op Europees niveau. De European Sociological Assocation heeft een petitie opgesteld om de Europese Commissie hiertoe op te roepen.

De European Sociological Association (ESA) is een Europese vereniging van en voor sociologen met meer dan 1900 leden. Ze heeft kritiek op de verlaging van het budget voor sociaal en geesteswetenschappelijk onderzoek binnen Horizon 2020. Om de Europese Commissie op te roepen meer te investeren in sociaal en geesteswetenschappelijk onderzoek, heeft de ESA een petitie opgesteld. Deze petitie richt zich op drie zaken:

  • Meer mogelijkheden voor financiering van de sociale en geesteswetenschappen binnen Societal Challenge 6 van Horizon 2020: Europa in een veranderende wereld. 
  • Meer gebruik van multidisciplinariteit, zodat sociale en geesteswetenschappen een meer gelijkwaardige rol krijgen binnen verschillende onderzoeksthema’s.
  • Het directoraat voor ‘Jobs, Growth, Fairness and Democratic Change’ in DG RTD herstellen, waarmee sociaal en geesteswetenschappelijk onderzoek op Europees en nationaal niveau kan worden ondersteund.

Meer informatie
PersberichtPetition for a better support to Social Sciences and Humanities
PetitieSign the petition adressed to European Commission for more support of Social Sciences and Humanities