De Europese Commissie co-financiert dertig Marie Sklodowska-Curie Actions (MSCA) COFUND-projecten met een totaal bedrag van €95 miljoen euro. Dat blijkt uit de resultaten van de 2022 call. Het bedrag gaat naar zestien projecten voor PhD-studenten en veertien projecten voor postdocs. Nederland coördineert één van deze projecten.


Nederland coördineert één van de 30 MSCA COFUND projecten

Cofinanciering

De Europese Commissie co-financiert dertig Marie Sklodowska-Curie Actions (MSCA) COFUND-projecten met een totaal bedrag van €95 miljoen euro. Dat blijkt uit de resultaten van de 2022 call. Het bedrag gaat naar zestien projecten voor PhD-studenten en veertien projecten voor postdocs. Elf landen coördineren de geselecteerde projecten. Nederland coördineert slechts één van deze projecten. Deelnemers aan de projecten komen uit zowel EU-landen als met Horizon Europe geassocieerde landen. Vanuit Nederland doen er veertien PhD’ers danwel postdocs mee. Alle instellingen en deelnemers worden op dit moment op de hoogte gesteld.

Context

MSCA kent vijf smaken, waar de COFUND er één van is. COFUND draagt bij aan de ontwikkeling van trainingsprogramma’s en carrièremogelijkheden voor onderzoekers. Individuele instellingen of overheden kunnen deze beurs gebruiken om PhD-studenten of postdocs te financieren, mits zij zelf ook inleggen. De Marie Skłodowska-Curie Acties pogen onderzoekers door middel van mobiliteit en opleiding uit te rusten met nieuwe kennis en vaardigheden. De Commissie trekt de komende twee jaar 1,75 miljard euro uit voor MSCA. De volgende call voor MSCA COFUND projecten gaat 10 oktober 2023 open.