De Commissie zal 144 PhD-programma's financieel ondersteunen vanuit Marie Sklodowska-Curie Actions. Binnen deze programma's zullen uiteindelijk meer dan 1500 PhD kandidaten van zowel binnen als buiten de academische wereld worden opgeleid. Deze 2021-editie is de eerste keer dat Horizon Europe geld beschikbaar stelt voor PhD-programma’s.


MSCA keert €405 miljoen uit aan PhD-programma's

Verdeling MSCA budget

De Commissie zal 144 PhD-programma's financieel ondersteunen met een MSCA-beurs. Binnen deze programma's zullen uiteindelijk meer dan 1500 PhD-kandidaten van zowel binnen als buiten de academische wereld worden opgeleid. Van de uitgekeerde €405 miljoen, is er €53 miljoen gereserveerd voor industriële PhD-programma's buiten de academie die onderzoek zullen doen naar snelle laadstations, artificial intelligence, micro-elektronica en 6G technologieën. Het voordeel van deze programma is dat de PhD-kandidaten vaardigheden kunnen opdoen buiten de academische wereld en zullen profiteren van de begeleiding vanuit de academische wereld én de industrie. De overige programma's hebben betrekking op onder andere kankerdiagnostiek en –behandeling, duurzame energie en klimaatbestendigheid. Alle gesubsidieerde projecten zullen binnenkort te zien zijn via het Funding & Tenders-portal.

Context

De MSCA financiert excellent onderzoek en innovatie en ondersteunt onderzoekers in alle stadia van hun carrière met nieuwe kennis en vaardigheden. Dit gebeurt door grensoverschrijdend onderzoek over verschillende gebieden, sectoren en disciplines. Deze doctorale netwerken zijn de opvolger van Innovative Training Networks in Horizon 2020. Vanuit MSCA is eerder al €242 miljoen toegekend aan Postdoctoral Fellowships, een ander instrument binnen MSCA.