Uw duurzame, inclusieve project of idee maakt kans op één van de achttien New European Bauhaus 2022 Prijzen. Prijzen kunnen gewonnen worden in vier categorieën en in twee competitietakken: één voor bestaande projecten die zijn gestart in de afgelopen twee jaar en één voor creatieve ideeën van jonge makers onder de 30 jaar. De deadline voor aanmeldingen loopt tot 28 februari.


Meld uw duurzame, inclusieve project aan voor de New European Bauhaus 2022 Prijzen!

Duurzame, inclusieve projecten

Heeft u een duurzaam, inclusief project of idee om omgevingen inventief en esthetisch te renoveren? Meld u dan nu aan voor de New European Bauhaus 2022 Prijzen! De Commissie wil met de New European Bauhaus Prijzen duurzame, inclusieve projecten belonen die op een inventieve manier bijdragen aan de doelen van de Europese Green Deal. Prijzen worden uitgedeeld in vier categorieën, namelijk ‘opnieuw verbinden met de natuur’, ‘een gevoel van verbondenheid herwinnen’, ‘prioriteren van plekken en mensen die dat het meest nodig hebben’ en ‘koesteren van lange termijn-, levenscyclus- en geïntegreerd denken in industriële ecosystemen’. In elke categorie zijn er twee competitietakken: de ‘New European Bauhaus Awards’ voor projecten opgezet in de afgelopen twee jaar, en de ‘New European Bauhaus Rising Stars’ voor concepten bedacht door jonge makers onder de 30 jaar. In totaal worden er 18 prijzen uitgedeeld met geldbedragen tot 30.000 euro per winnaar. U kunt uw project aanmelden tot 28 februari.

Context

De New European Bauhaus poogt design, duurzaamheid, betaalbaarheid te combineren om omgevingen op een groene manier te renoveren. Het initiatief valt binnen de Europese Green Deal. Afgelopen jaar ging het met 85 miljoen euro budget van start. Daarnaast draagt het EIT ook bij aan nieuwe initiatieven, waarvan het New European Bauhaus Acceleration-initiatief de eerste was. In september 2021 werden voor de eerste keer de Bauhaus-prijzen uitgereikt; helaas viel Nederland toen niet in de prijzen.