De Commissie heeft Dr. Mauro Ferrari benoemd als de nieuwe voorzitter van de European Research Council (ERC). Volgens Eurocommissaris Moedas is Ferrari de juiste persoon om de ERC en het Europese onderzoeksveld naar een hoger niveau te tillen. Vanaf 1 januari 2020 zal Ferrari het voorzitterschap bekleden.

Mauro Ferrari nieuwe voorzitter ERC

Dr. Ferrari als voorzitter: Een veelbelovende toekomst

Dr. Mauro Ferrari zal vanaf 1 januari 2020 de nieuwe voorzitter zijn van de European Research Council (ERC). De Commissie heeft zijn benoeming via een persbericht bekend gemaakt. Ferrari is een gerenommeerd wetenschapper met bijdrages in verschillende vakgebieden, waaronder wiskunde, engineering, geneeskunde en biologie. Ook is hij één van de voortrekkers geweest op het gebied van nanogeneeskunde. Carlos Moedas, de Eurocommissaris voor Onderzoek, Innovatie en Wetenschap, voorspelt een veelbelovende toekomst met Ferrari als voorzitter: “With his understanding of the societal value of science, his strong leadership and exceptional communication skills, Prof. Ferrari is the right person to take the ERC and European science to new heights.”

Context

De nieuwe voorzitter van de ERC is geselecteerd door een “Search Committee” op hoog-niveau, waar onder andere Helga Nowotny (voormalige ERC voorzitter) deel van uitmaakte. De huidige voorzitter van de ERC is Jean-Pierre Bourguignon, wiens voorzitterschap in 2014 begon. Ferrari zal de ERC op een belangrijk moment gaan voorzitten, gezien de naderende overgang naar Horizon Europe.