De European Innovation Council is op zoek naar IP-experts. De experts zullen zich bezighouden met het adviseren van de EIC over Due diligence in relatie tot intellectueel eigendom. Tot 29 maart kunnen kandidaten zich melden.


Intellectueel eigendom-experts gezocht voor de European Innovation Council

De voorwaarden

De European Innovation Council (EIC) is op zoek naar experts op het gebied van intellectueel eigendom om Due diligence te verlenen aan subsidieontvangers van de EIC. Due diligence in intellectueel eigendom is het evalueren van de waarde van de immateriële activa van een onderneming. Kennis van de waarde van de activa is belangrijk voor het aantrekken van investeerders, het kopen of verkopen van intellectueel eigendom en zo zorgen voor kapitaalverhoging. De European Innovation Council en het Europees Uitvoerend Agentschap voor het mkb (Eismea) selecteren uit de sollicitaties een lijst van experts. Gegadigden dienen ten minste vijf jaar ervaring te hebben op het gebied van intellectueel eigendom om in aanmerking te komen. Tot 29 maart kunnen geïnteresseerden zich melden.

 

Context

De EIC maakt deel uit van Horizon Europe en ondersteunt met beurzen en leningen bedrijven en kennisinstellingen bij het ontplooien van hun innovatiepotentieel in Europa. De European Innovation Council and SMEs Executive Agency (Eismea) is het agentschap dat zorg draagt voor het uitvoeren en implementeren van Europese innovatieprogramma’s zoals de EIC. De European Intellectual Property Office is het Europees bureau voor het regelen van zaken rondom intellectueel eigendom in Europa.  

 

Mede geschreven door Marouan Moussi.