De Commissie lanceert een consultatie over de aankomende publieke aanbestedingsactie van de European Open Science Cloud. Marktpartijen, waaronder de onderzoeksgemeenschap, worden uitgenodigd hun mening te geven over de aanbestedingsprocedures, technische uitdagingen en mogelijke oplossingen. De deadline is aan het eind van juli.


Geef uw mening over publieke aanbestedingsactie European Open Science Cloud

Feedback gevraagd  

De Commissie vraagt de onderzoeksgemeenschap en andere marktpartijen feedback te geven in aanloop naar de publieke aanbestedingsactie van de European Open Science Cloud (EOSC). Deze staat  in het derde kwartaal van 2022 op de planning. Stakeholders kunnen feedback geven over de aanbestedingsprocedures, technische uitdagingen en mogelijke oplossingen. Het voorlopige budget van de aanbesteding is 35 miljoen euro en de contractduur staat op 36 maanden. Doel van de actie is het bouwen van een volledig operationele infrastructuur voor de EOSC, volgens de FAIR-principes. De deadline van de consultatie is aan het eind van juli. Feedback kan worden ingezonden naar het mailadres CNECT-EOSC-PROCUREMENT@ec.europa.eu.

Context

Eerder dit jaar organiseerde de Commissie een Prior information notice over de publieke aanbestedingsactie en werden er twee webinars georganiseerd. De uitkomsten van eerder gehouden discussies zijn beschikbaar in een verslag.De publieke aanbes tedingsactie van het EOSC maakt onderdeel uit van het onderdeel onderzoeksinfrastructuren in pijler 1 binnen Horizon Europe. Het Kaderprogramma ondersteunt de ontwikkeling van het EOSC verder via een specifiek partnerschap. Kort gezegd beoogt het EOSC een federatie van infrastructuren op te zetten die toegang verleent tot interoperabele onderzoeksobjecten en diensten voor de hele onderzoeksdatacyclus. Daarmee geeft de EU invulling aan haar ambitie om wereldwijd een toonaangevende positie te bereiken op het gebied van open science.