De Commissie hoort graag uw mening over het EUROSTARS-partnerschap. Wat werkte goed, wat niet, en welke lessen zijn er te trekken? De evaluatieresultaten zullen van invloed zijn op het volgende Kaderprogramma voor onderzoek. De deadline voor het geven van input staat op 21 oktober.


Geef uw mening over het EUROSTARS-partnerschap

Input gevraagd  

Voor de eindevaluatie van het EUROSTARS-partnerschap is de Commissie op zoek naar uw mening.  Om toekomstige gelijksoortige initiatieven gericht op innovatieve mkb-partijen te verbeteren, hoort de Commissie graag van u welke lessen er te trekken zijn uit het partnerschap. Wat werkte goed en wat niet? De geambieerde doelgroep bestaat uit onder meer uit onderzoekers en mkb’ers. Input geven is mogelijk tot en met 21 oktober 2022.

Context

Het EUROSTARS-partnerschap was onderdeel van Horizon 2020 en bedoeld voor mkb’ers actief in de high-tech sector. In Horizon Europe komt EUROSTARS terug als het ‘EU Partnership on Innovative SMEs’. De eindevaluatie is onderdeel van een ‘Innovative Europe’ studie die de Commissie uitvoert, die van invloed zal zijn op de interimevaluatie van Horizon Europe en de eindevaluatie van Horizon 2020. Daarmee biedt de eindevaluatie de mogelijkheid om uiteindelijk het volgende Kaderprogramma voor onderzoek te beïnvloeden.