U heeft de kans om input te leveren voor de interim evaluatie van de Joint undertakings onder het Horizon 2020-programma. De Europese Commissie hoopt met deze publieke consultatie inzichten te verzamelen van een breed publiek. Tot 10 maart 2017 kunt u reageren.

Geef uw mening over de H2020 Joint Undertakings!

Publieke consultatie

Onderzoekers, organisaties die deelgenomen hebben aan het Horizon 2020-programma en andere betrokkenen en belanghebbenden zijn uitgenodigd om te reageren op de publieke consultatie die de Europese Commissie heeft uitgezet over de implementatie van de Joint Undertakings die gaande zijn onder het Horizon 2020-programma. Met deze publieke consultatie hoopt de Europese Commissie input te ontvangen van een breed publiek over de implementatie van de Joint Undertakings in de periode 2014-2016. Het resultaat van de consultatie zal gebruikt worden in zowel de interim evaluatie van Joint Undertakings onder Horizon 2020, als in de algehele interim evaluatie van Horizon 2020. U hebt tot 10 maart 2017 de tijd om te reageren op deze open consultatie.

Joint Undertakings

De Joint Undertakings zijn in 2007 opgezet onder het Zevende Kaderprogramma. Onder het Horizon 2020-programma heeft de Commissie een tweede generatie van publieke en private partnerschappen opgezet, die bij elkaar moesten zorgen voor 22 miljard euro aan onderzoeks- en innovatie investeringen. Onder deze partnerschappen vallen zeven Joint Undertakings: Bio-based Industries (BBI), Clean Sky 2 (CS 2), Electronic Components and Systems for European Leadership (ECSEL), Fuel Cells and Hydrogen 2 (FCH 2), Innovative Medicines Initiative 2(IMI 2), Single European Sky ATM Research (SESAR) en Shift2Rail.