Drie Nederlandse projecten zijn geselecteerd voor de EIC-transition cut-off. Deze projecten maken deel uit van 27 projecten die zijn geselecteerd om nieuwe technologieën op de markt te brengen. De European Innovation Council (EIC) verdeelt hier in totaal zo'n 63 miljard euro, blijkt uit haar publicatie over de EIC-transition cut off- ronde van 2024. 


Drie Nederlandse projecten geselecteerd voor EIC-transition

Drie beurzen voor nederland 

De European Innovation Council (EIC) heeft de winnaars van de meest recente EIC-Transition cut-off gepubliceerd. De 27 winnaars, waarvan drie Nederlands, zijn geselecteerd uit 257 inzendingen die in aanmerking kwamen voor de EIC-Transition. Elk van deze succesvolle voorstellen ontvangt een subsidie van maximaal 2,5 miljoen euro. De drie Nederlandse bv's zullen financiering ontvangen voor het ontwikkelen van verschillende technologieën die belangrijk zijn voor medisch onderzoek. 

Context 

De EIC Transition-beurs heeft als doel om veelbelovende projecten te ondersteunen die eerder Europese financiering hebben ontvangen via de EIC, European Research Council (ERC) of Horizon Europe in het algemeen. Vorig jaar zijn hier twee Nederlandse projecten voor geselecteerd. Ze krijgen ook de mogelijkheid om 'fast track' financiering van de EIC Accelerator te verkrijgen. De kernmissie van de EIC is het ontwikkelen van innovatiepotentieel door middel van beurzen en kapitaal. De EIC heeft hiervoor verschillende programma's voor het financieren van startups met potentie. Zo hebben recentelijk nog vier Nederlandse bedrijven een subsidie van EIC-Accelerator ontvangen. De volgende sluitingsdatum voor EIC Transition-aanvragen is 18 september 2024. 

 

Mede geschreven door Martin Pomper