De Commissie vraagt uw mening over werkprogramma 2024 van EU4Health. De consultatie beslaat ook de prioriteiten en strategieën die het programma later moet aankaarten. Reageren kan tot en met 8 mei 2023.


Draag bij aan de komende werkprogramma’s van EU4Health!

Prioriteiten en strategieën in de gezondheidssector

De Commissie opent een openbare consultatie waarmee het input wil ophalen over de toekomstige prioriteiten en strategieën voor de EU4Health werkprogramma’s. De Commissie vraagt alle partijen uit het veld om hun mening te geven, waaronder onderwijsinstellingen, onderzoekers, patiëntenorganisaties, bedrijven en zorgprofessionals. De resultaten van de consultatie zullen verwerkt worden in een consultatierapport en zullen terugkomen in de inhoud van de EU4Health conferentie op 9 juni 2023. De prioriteiten bepalen niet alleen het werkprogramma voor 2024, maar dragen ook bij aan de bredere ontwikkeling van EU4Health. De consultatie is geopend tot en met 8 mei 2023.

Context

EU4Health is het Europese gezondheidsprogramma en heeft een budget van 5,3 miljard euro tussen 2021 en 2027. Het programma richt zich expliciet niet op onderzoeksprojecten, maar kan wel gebruikt worden voor projecten op het vlak van uitvoering, pilots, testen en demonstraties. Ieder jaar vraagt de Commissie om input voor het volgende werkprogramma.

Mede geschreven door Lieve Dessing.