De Commissie is op zoek naar experts op het gebied van ethiek in wetenschap en nieuwe technologieën. De European Group on Ethics in Science and New Technologies adviseert de Commissie over ethische kwesties in de wetenschap en nieuwe technologieën. Aanmelden kan tot en met 22 maart. 


Commissie zoekt nieuwe leden adviesgroep onderzoeksethiek

Oproep voor experts in onderzoeksethiek

De Commissie zoekt experts om deel te nemen aan de European Group on Ethics in Science and New Technologies (EGE). De onafhankelijke adviesgroep voor de Commissie houdt zich bezig met het onderzoeken van ethische vraagstukken rondom wetenschappelijke en technologische ontwikkeling. Leden worden gekozen op basis van onder meer hun expertise in rechten, natuur- of sociale wetenschappen, filosofie en ethiek. Ook praktische ervaring met ethische vraagstukken wordt gewenst. De inschrijving staat open tot en met 22 maart.

Context

De EGE is in 1991 door de Commissie aangesteld en valt onder het DG Research & Innovation (RTD). De permanente werkgroep bestaat uit vijftien onafhankelijke experts vanuit heel Europa, waaronder één Nederlander, op het gebied van ethiek in de wetenschap en nieuwe technologieën. Ze adviseert de Commissie over wetgeving en beleid door middel van analyses en aanbevelingen.