De Commissie vraagt uw mening voor de eindevaluatie van het derde EU-gezondheidsprogramma (2014-2020). Zij hoopt zo meer informatie te verzamelen over de doeltreffendheid, de efficiëntie en de relevantie van het programma. Daarnaast wil de Commissie feedback verzamelen over de samenhang van het gezondheidsprogramma met andere EU-beleidsprogramma's. Input geven kan op verschillende wijzen en is mogelijk tot 3 juni 2022.


Commissie vraagt uw mening over het derde EU-gezondheidsprogramma

Wat vindt u van het derde EU-gezondheidsprogramma?

De Commissie is benieuwd naar feedback en data voor de eindevaluatie van het derde gezondheidsprogramma dat liep van 2014 tot 2020. Het doel van de consultatie is om de impact van het gezondheidsprogramma te evalueren rondom de doeltreffendheid, de efficiëntie, de relevantie en samenhang met andere Europese initiatieven. De consultatie bestaat uit diverse gerichte raadplegingen namelijk een open consultatie, een vragenlijst en een gerichte enquête voor belanghebbenden. Daaronder vallen onder anderen deskundigen, overheidsinstellingen, volksgezondheidsorganisaties, zorgdiensten en -medewerkers, patiënten en ook particuliere bedrijven. Reageren kan tot 3 juni 2022.

Context

Het derde EU-gezondheidsprogramma liep van 2014 tot 2020 en had een budget van 449,4 miljoen euro. Het vierde EU-gezondheidsprogramma, genaamd EU4Health, loopt van 2021 tot 2017. Voor dat programma is in totaal 5,1 miljard euro gereserveerd. Het is daarmee het grootste Europese gezondheidsprogramma ooit.