Het is mogelijk om feedback te geven op calls for evidence over de ex-post evaluatie van Horizon 2020 en de interim-evaluatie van Horizon Europe. Met input uit het veld wil de Commissie de reikwijdte van de evaluaties en de consultatiestrategie bepalen. Feedback geven is mogelijk tot en met 29 juli.


Commissie opent calls for evidence Horizon 2020 en Horizon Europe evaluaties

Feedback gezocht  

De Commissie opent calls for evidence ten behoeve van de Horizon 2020 ex-post evaluatie en de Horizon Europe interim-evaluatie. Met de calls for evidence wil de Commissie de reikwijdte van beide evaluaties en de consultatiestrategie bepalen. Beide calls beogen daarmee het ontwerp te beïnvloeden van de openbare consultatie die volgt over de evaluaties. Het is voor het eerst dat de Commissie één openbare consultatie plant over de ex-post evaluatie en de interim-evaluatie van het Kaderprogramma. Bovendien zal de openbare consultatie tevens gelegenheid bieden input te geven op het Tweede Strategisch Plan van Horizon Europe (2025-2027). In tegenstelling tot de calls for evidence die nu openstaan zal de openbare consultatie ook de ruimte bieden inhoudelijk in te gaan op Horizon 2020 en Horizon Europe. De structuur van het programma, de implementatie, bereikte resultaten, relevantie, coherentie en efficiëntie zullen in de openbare consultatie aan bod komen. Om het ontwerp van die consultatie te beïnvloeden kunt u tot en met 29 juli feedback geven op de calls for evidence.

Context

De openbare consultatie over de ex-post evaluatie van Horizon 2020, de interim-evaluatie van Horizon Europe en het Tweede Strategisch Plan van Horizon Europe (2025-2027) gaat naar verwachting open in november 2022 en zal twaalf weken open staan. In het tweede kwartaal van 2023 organiseert de Commissie een online stakeholderevenement om nog meer input uit het veld op te halen. Publicatie van de ex-post evaluatie en de interim-evaluatie staat gepland voor respectievelijk het vierde kwartaal van 2023 en het derde kwartaal van 2024.