Maar liefst 79 procent van ERC-projecten in 2016-2017 heeft een hoge impact gehad. Volgens een studie van de European Research Council (ERC) heeft 19 procent hiervan geleid tot een doorbraak en 60 procent leidde tot grote wetenschappelijke vooruitgang.

Bijna 80% van ERC-projecten hebben hoge impact

Impact succes voor veel ERC-projecten

Bijna 80 procent van de European Research Council (ERC)-projecten in 2016-2017 weet een hoge impact te genereren. De studie ‘Qualitative Evaluation of completed Projects funded by the European Research Council’ van de ERC toont aan dat 19 procent heeft geleid tot een doorbraak en 60 procent tot grote wetenschappelijke vooruitgang. Deze studie is gebaseerd op 223 willekeurige Starting- en Advanced Grant projecten uit een pool van 470 afgeronde projecten en toont aan dat de ERC voldoet aan zijn missie om risicovol maar veelbelovend onderzoek te financieren.

Context

De ERC, opgericht in 2007, selecteert en financiert ieder jaar de beste en meest creatieve onderzoekers voor projecten in Europa. Tot nu toe heeft de ERC al meer dan 8000 onderzoekers gefinancierd. Naast Starting en Advanced grants verdeeld de ERC ook Consolidator Grants, Synergy Grants en Proof of Concept-beurzen.