De Nederlandse Nobelprijswinnaar Ben Feringa is herkozen voor de Scientific Council, de stuurgroep van de European Research Council. Er zijn vijf nieuwe leden verkozen en vijf leden herbenoemd voor een nieuwe termijn van vier jaar.


Ben Feringa mag door in bestuur ERC

Een tweede termijn

De Commissie heeft Ben Feringa herbenoemd als lid van de Scientific Council, de stuurgroep van de European Research Council (ERC). Feringa is professor Organische Chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen en lid van de KNAW. In 2016 heeft hij een Nobelprijs in de scheikunde gewonnen. Sinds 2018 is Feringa lid van de Scientific Council. Naast Feringa benoemt de Commissie vijf nieuwe en vier terugkerende excellente wetenschappers als lid van de raad voor een termijn van vier jaar die in januari 2023 start.

Context

De European Research Council wijst beurzen toe aan excellente wetenschappers. De Scientific Council dient als bestuursorgaan van de ERC en wordt gevormd door 22 vooraanstaande wetenschappers, waaronder vicevoorzitter Eveline Crone. De leden worden verkozen in termijnen van vier jaar, maar niet alle leden volgen dezelfde termijnen. De stuurgroep is met name verantwoordelijk voor het definiëren van de wetenschappelijke financieringsstrategie van de ERC. Maria Leptin is voorzitter van de ERC.

 

Mede geschreven door Vera van Vliet.

 

Foto:  © Olivier Middendorp