De Commissie zoekt leden voor een nieuwe consultatiegroep die bijdraagt aan de voorbereiding van het Europese kader voor digitale onderwijsinhoud. Aanmelden kan tot 15 januari.


Ontwerpt u het EU-kader voor digitale onderwijsinhoud?

Deel uw mening over digitaal onderwijs

De Commissie stelt een nieuwe consultatiegroep samen die advies geeft over de vormgeving van het Europees kader voor digitale onderwijsinhoud. De groep helpt met het identificeren en aanpakken van de belangrijkste uitdagingen. Ook de toegang tot en gebruik van digitale onderwijsinhoud staat in de besprekingen centraal. Leden moeten expertise hebben in het verwerven, produceren, begeleiden en gebruiken van digitaal onderwijs in scholen. Als lid heeft u de kans om invloed uit te oefenen op het nieuwe onderwijskader en kunt u deelnemen aan twee Europese consultaties op dit gebied in maart en mei. Verder geeft lidmaatschap van deze groep toegang tot vragenlijsten, webinars, focusgroepen, podcasts en publicaties ter bevordering van uw deskundigheid. Aanmelden kan hier tot 15 januari.

Context

Dat digitalisering een steeds grotere rol speelt in het onderwijs is niet verassend. De Europese onderwijsministers hebben recent nog geconstateerd dat de digitale kloof in het onderwijs een groot risico is voor het welzijn van scholieren. De huidige consultatiegroep en bijbehorende consultaties is een actie uit het Digital Education Action Plan dat was gepresenteerd in 2020.

 

Mede geschreven door Laura de Boer.