Vacature Events & Comm Manager

Neth-ER is op zoek naar een dynamische collega die het team kan ondersteunen op het gebied van communicatie en evenementen. Ben je gebeten door social media, kan je goed overweg met communicatie- en ICT-toepassingen en ben je daarnaast gastvrij en oplossingsgericht? Dan ben jij misschien wel de persoon die we zoeken! Solliciteer tot 1 oktober 2022.


Wie wij zijn

De Vereniging Neth-ER heeft als doel Nederlandse organisaties in het onderwijs, onderzoek en innovatie te ondersteunen bij hun Europese activiteiten en aanwezigheid in Brussel. Neth-ER heeft een kantoor in Brussel van waaruit een klein, slagvaardig team beleidsmedewerkers en ondersteunende staf werkt. Zij helpen de aangesloten leden en hun achterban bij deze activiteiten en het behartigen van hun belangen.

 

Wie wij zoeken

Wij op zoek naar een Communicatie & Evenementen Manager. Je bent een enthousiaste collega, die vertrouwd is met social media en ook kan helpen bij het ondersteunen van communicatie- en ICT-toepassingen. Daarnaast ontvang je bezoeken en spring je in als vaste ondersteuner van het office management.

 • Je bent verantwoordelijk voor het bewaken en uitvoeren van de social media-strategie. Je neemt proactief de communicatie via deze kanalen op je. Je kan hiervoor goed schakelen met collega’s en weet op een aantrekkelijke en toegankelijke manier te communiceren.
 • Je bent gastvrouw/gastheer van Neth-ER. Je ondersteunt bij het verwerken van binnenkomende vragen en je verzorgt reservaties en bezoeken van externe partijen.
 • Met behulp van externe experts ondersteun je het team bij de overige communicatie- en ICT-toepassingen. Zo bewaak je de ‘branding’ van Neth-ER met verschillende middelen. Je staat in voor het beheer van de website, de digitale vergadertools, je helpt bij het aanmaken van mailings, houdt toezicht op het CRM-systeem, en helpt bij het vormgeven van presentaties en publicaties zoals jaarverslagen. Je bent hiervoor ook het eerste aanspreekpunt voor collega’s.
 • Je ondersteunt de eerste officemanager bij haar werkzaamheden; zo help je bij afwezigheid bij het beantwoorden van de telefoon en het verwerken van de post.

 

Profiel

 • Je bent enthousiast en mensgericht. Bij het ontvangen van bezoek ben je het gezicht van Neth-ER. Je bent een expert in social media en weet hierbij snel de juiste toon voor je doelpubliek te vinden.
 • Je hebt organisatorisch talent en durft hierbij prioriteiten te stellen. Je bent verzorgd, precies en sociaal.  
 • Je kunt goed zelfstandig werken.
 • Het werk komt in pieken en dalen, maar je houdt in stressvolle situaties het hoofd koel. Ook op zulke momenten weet je de juiste toon in de communicatie te vinden.

 

Opleiding en vaardigheden

De collega die wij zoeken beschikt over:

 • een voltooide opleiding op hogeschoolniveau en/of aantoonbare ervaring in een gelijkwaardige functie;
 • een open en stimulerende manier van werken;
 • praktische talenkennis van het Nederlands en het Engels. Basiskennis van het Frans is een pré;
 • een flexibele en praktische instelling en de nodige stressbestendigheid;
 • goede kennis van MS Office. Kennis van Photoshop en Mailchimp of bereidheid om dit te leren is een pluspunt.

 

Onze arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een interessante functie in het Europese hart van Brussel, waarin je terecht komt in een dynamische Nederlandstalige werkomgeving. Ons kantoor is vlot bereikbaar via het openbaar vervoer (trein, bus en metro).

 

Het aantal werkuren is bespreekbaar vanaf 0,7 deeltijds aanstelling. Aantrekkelijk salaris op basis van ervaring. Startdatum zo snel mogelijk.

 

Je krijgt een arbeidscontract naar Belgisch recht. Neth-ER kent als secundaire arbeidsvoorwaarden 30 vakantiedagen bij een fulltime aanstelling, een eindejaarspremie en maaltijdcheques (7 euro per gewerkte dag) en tevens een pensioenvoorziening. Wij bieden een tijdelijk contract voor 1 jaar met nadrukkelijk uitzicht op een vaste aanstelling.

 

Sollicitaties

Heb je belangstelling voor deze functie? Verstuur dan je CV en motivatiebrief naar neth-er@neth-er.eu

 

Heb je vragen? Neem gerust contact op met Jurgen Rienks via rienks@neth-er.eu