Vacature beleidsmedewerker

Neth-ER is op zoek naar een beleidsmedewerker die aan de slag wil om de positie van de Nederlandse kennissector in Europa te versterken. We zoeken iemand die van nature grenzen verlegt, relaties onderhoudt en informatie ontsluit. Je komt te werken in ons kleine team in Brussel.


Wie zijn wij?

De vereniging Neth-ER informeert Nederlandse organisaties in het onderwijs, onderzoek en innovatie over Europees beleid en ondersteunt hen bij hun Europese activiteiten. Neth-ER heeft een kantoor in Brussel met een klein, enthousiast team van beleidsmedewerkers en ondersteunende staf. Zij helpen de aangesloten leden en hun achterban bij hun aanwezigheid in Brussel en het behartigen van hun belangen.

Wat ga je doen?

Je bent als beleidsmedewerker het directe aanspreekpunt voor de leden van Neth-ER en hun achterban. Je voorziet de organisaties binnen jouw sector van relevante Europese informatie en ondersteunt hen bij hun activiteiten richting de Europese instellingen.

 

In jouw werk zal de klemtoon liggen op het ontsluiten, delen en duiden van nieuwe informatie over Europese kennisdossiers. Daartoe onderhoud je een relevant netwerk in Brussel en in Nederland. Nieuwe informatie zet je samen met de collega’s om in concrete activiteiten, zoals het schrijven van artikelen, het organiseren van evenementen, en het geven van gerichte adviezen en presentaties. Zo helpen wij onze leden en achterban om hun Europese ambities waar te maken.

 

Samen met de collega’s geef je uitvoering aan de werkzaamheden en interne organisatie van Neth-ER. Hierbij wordt van jou een visie verwacht op hoe onze activiteiten vorm en inhoud kunnen krijgen. Bovendien moet je in staat zijn jouw leden en hun achterban van deze visie te overtuigen door hen te helpen de goede vragen te stellen en hen soms zelfs uit te dagen tot gerichte acties passend bij hun Europese ambities. Het uitvoeren van onderzoeksprojecten en het begeleiden van een stagiair kan ook tot jouw taken behoren.

Wat verwachten wij?

 • Je hebt succesvol een masteropleiding afgerond.
 • Je bent geïnteresseerd in onderwijs, onderzoek en/of innovatie.
 • Je bent geïnteresseerd in de Europese Unie.
 • Je hebt uitstekende vaardigheden in het Nederlands en het Engels (schriftelijk en mondeling).
 • Je kunt zowel zelfstandig werken als in teamverband en bent in staat zelfstandig prioriteiten te stellen.
 • Je hebt plezier in het duiden van informatie en het onderhouden van een complex netwerk.
 • Je bent bereid om met enige regelmaat naar Nederland te reizen voor werkbezoeken, waardoor je soms buiten de reguliere werktijden onderweg bent.

Werkervaring met Europese beleidsprocessen en/of in een Nederlandse kennisinstelling is een pré.

Wat bieden wij?

Binnen het team van Neth-ER bieden wij een afwisselende baan in de boeiende Brusselse omgeving met veel ruimte voor eigen inbreng. Het is een stimulerende, flexibele en informele werkomgeving in een klein team met aandacht voor ontwikkeling op professioneel en persoonlijk vlak. De grote verscheidenheid onder de leden geeft je de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan het bereiken van de Europese ambities van Nederlandse kennisinstellingen.

 

Je wordt aangesteld met een Belgisch arbeidscontract voor de duur van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren. Het betreft een functie voor 32 - 40 uur per week met standplaats Brussel. Het bruto salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring bij een fulltime aanstelling € 2.960,- tot maximaal € 4.670,-  (vergelijkbaar met schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten) afhankelijk van ervaring. Gemiddeld werken we een dag per week thuis.

 

Daarnaast kent Neth-ER onder andere de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een eindejaarsuitkering van ruim 8% van het bruto jaarsalaris.
 • Maaltijdcheques voor de gewerkte dagen.
 • 30 vakantiedagen per jaar op basis van een fulltime aanstelling.
 • 8% vakantiegeld.
 • Een goede aanvullende pensioenvoorziening.

Startdatum zo snel mogelijk.

Heb je interesse?

Stuur dan uiterlijk op 14 april je CV en motivatiebrief in pdf-formaat naar neth-er@neth-er.eu.

 

Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek in Nederland (voorzien in april), eventueel gevolgd door een kennismaking met het kantoor en team in Brussel.

 

Voor vragen over de functie kun je een afspraak maken via +32 2 511 50 40 met Jurgen Rienks (directeur Neth-ER).