Vacature beleidsmedewerker

Neth-ER is op zoek naar een ervaren netwerker en adviseur die actief en enthousiast aan de slag wil om de positie van de Nederlandse kennissector in Europa te versterken. Iemand met beleidservaring die van nature grenzen verlegt, netwerken verder uitbouwt, relaties onderhoudt en als ervaren beleidsmedewerker het team in Brussel kan versterken.


De Vereniging Neth-ER heeft als doel Nederlandse organisaties in het onderwijs, onderzoek en innovatie te ondersteunen bij hun Europese activiteiten en aanwezigheid in Brussel. Neth-ER heeft een kantoor in Brussel van waaruit een klein slagvaardig team beleidsmedewerkers en ondersteunende staf werkt. Zij helpen de aangesloten leden en hun achterban bij deze activiteiten en het behartigen van hun belangen. 

Wat ga je doen?

Je bent als ervaren beleidsmedewerker het directe aanspreekpunt voor de leden van Neth-ER en hun achterban. Je moet in staat zijn de kennisorganisaties binnen jouw accounts van relevante Europese informatie te voorzien en hen te ondersteunen bij hun activiteiten richting de Europese instellingen. In jouw werk zal de klemtoon liggen op het opbouwen, ontsluiten en delen van nieuwe informatie en strategische kennis over de Europese kennisdossiers. Verder wordt van je verwacht dat je deze kennis samen met de collega’s omzet in concrete activiteiten en aansturing binnen de Vereniging Neth-ER, zoals het zelf schrijven van artikelen, het doen van deskresearch, het organiseren van beleidsseminars en het geven van gerichte adviezen. Ook onderhoud en ontwikkel je een relevant netwerk in Brussel, én in Nederland.

Samen met de collega’s geef je uitvoering aan de (inhoudelijke) activiteiten en de interne organisatie van het kantoor van Neth-ER. Hierbij wordt niet alleen een visie van jou verwacht op hoe de activiteiten van de Vereniging Neth-ER vorm en inhoud zouden kunnen krijgen, maar moet je ook in staat zijn jouw leden en hun achterban van deze visie te overtuigen, hen soms zelfs te helpen de goede vragen te stellen en hen uit te dagen tot gerichte acties om hun Europese ambities waar te maken. Ook het adviseren en ondersteunen van de voorzitter en de directeur van Neth-ER zijn een belangrijk onderdeel van jouw functie. Het uitvoeren van onderzoek en het begeleiden van stagiairs en/of trainees kan ook tot jouw taken behoren.

Wat verwachten wij?

 • Je hebt succesvol een universitaire opleiding afgerond;
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante (inter-)nationale werkervaring in het ontwikkelen van beleid en/of de uitvoering van projecten voor onderwijs- of onderzoeksinstellingen;
 • Je hebt actuele kennis over Europese en nationale dossiers op minimaal één van de terreinen onderwijs, onderzoek of innovatie, waarbij affiniteit met de andere terreinen een pré is;
 • Je bent goed bekend met het Nederlandse kennisveld en hebt inzicht in Europese en Nederlandse beleids- en besluitvormingsprocessen. Een relevant internationaal netwerk is een pré;
 • Je hebt uitstekende vaardigheden (schriftelijk en mondeling) in tenminste de Nederlandse en de Engelse taal;
 • Je kunt zowel zelfstandig werken als in teamverband en kunt onder tijdsdruk prioriteiten stellen;
 • Je bent bereid om vanuit de standplaats Brussel met enige regelmaat naar Nederland te reizen voor werkbezoeken, soms ook buiten ‘9 tot 5’.

Wat bieden wij? 

Binnen het team van Neth-ER kunnen wij je een afwisselende en boeiende baan bieden in de dynamische Brusselse omgeving met veel ruimte voor eigen inbreng. Het is een stimulerende, flexibele en informele werkomgeving in een klein team, waarbinnen je jezelf op professioneel en persoonlijk vlak kan ontplooien. De grote verscheidenheid van de leden geeft je de mogelijkheid om kennis te nemen van en een bijdrage te leveren aan het bereiken van de Europese ambities van Nederlandse kennisinstellingen.

In de huidige situatie houden we ons uiteraard aan de geldende COVID-19 maatregelen.

Je wordt aangesteld met een Belgisch arbeidscontract voor de duur van een jaar met de mogelijkheid van een vaste aanstelling. Het betreft een functie voor 32 - 40 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring bij een fulltime aanstelling van € 2.790 tot maximaal € 5.826 (schaal 10/12) vergelijkbaar met de CAO Nederlandse Universiteiten.

Daarnaast kent Neth-ER onder andere de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een eindejaarsuitkering van ruim 8% van het bruto jaarsalaris;
 • Maaltijdcheques voor de gewerkte dagen;
 • 30 vakantiedagen per jaar op basis van een fulltime aanstelling;
 • 8% vakantiegeld;
 • Een goede pensioenvoorziening.

Heb je interesse?

Solliciteer dan uiterlijk vóór 9 januari 2022 door je CV en motivatiebrief in Word of pdf-formaat te versturen naar neth-er@neth-er.eu.

Voor vragen kun je een afspraak maken via +32 2 511 5040 met Jurgen Rienks (directeur Neth-ER).