Mariëlle van Heumen

Beleidsmedewerker

Leden: Nuffic, NWO 

Dossiers: Erasmus+, Toekomstige Erasmusprogramma, ET2020, internationale samenwerking (onderwijs), digitalisering (onderwijs), European Research Area, Onderzoeksinfrastructuren, Open Science

Mariëlle van Heumen is accounthouder voor Nuffic en NWO. Zij is de verantwoordelijke binnen Neth-ER voor onder andere de huidige en toekomstige Erasmus programma’s, de European Research Area en de Europese ontwikkelingen op het gebied van Open Science en digitalisering in het onderwijs.

Voordat zij bij Neth-ER begon, werkte Mariëlle als consultant bij een adviesbureau in Brussel, waar zij een brede groep bedrijven en organisaties adviseerde over EU zaken op het gebied van buitenlandse betrekkingen en gezondheidszorg. Eerder had Mariëlle gewerkt als coördinator van de Erasmus Mundus Master Euroculture op de Université de Strasbourg. Ook heeft zij stages gelopen bij de Nederlandse Ambasade in Costa Rica, de Europese Dienst voor Extern Optreden en de Raad van Europa.

Mariëlle studeerde Spaanse en Italiaanse taal- en letterkunde aan de Vrije Universiteit Brussel, waarna zij de Erasmus Mundus Master of Excellence Euroculture volgde aan de Università degli Studi di Udine en de Université de Strasbourg.