joep-roet

Joep Roet

Plaatsvervangend directeur

Dossiers: Europese begroting en vormgeving Horizon Europe

 

Als adjunct-directeur draagt Joep Roet zorg voor het reilen en zeilen van de vereniging. Joep coordineërt de beleidsinzet (positiebepaling, consultaties, ..) en de overleggen met leden en ministeries. Daarnaast volgt hij de Europese begroting en de vormgeving van Horizon Europe en het volgende kaderprogramma, KP10.

 

Joep startte in januari 2019 bij Neth-ER. Sindsdien heeft hij zich in verschillende dossiers mogen verdiepen, waaronder Horizon 2020/Europe, Erasmus+, Europese Onderzoeksruimte, internationale samenwerking, digitalisering en de Green Deal

 

Voordat Joep bij Neth-ER in dienst trad, werkte hij als communicatieadviseur voor Porter Novelli met multinationals en non-profits in de gezondheids- en agrosector. Hij liep onder meer stage bij de Europese Commissie en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Joep studeerde internationale betrekkingen aan de Diplomatische Akademie Wien, Chinese taal & geschrift aan Beijing Language and Culture University, en geografie & politicologie aan het University College Utrecht. Buiten werktijd interesseert Joep zich voor fietsen & wandelen, politiek en de wereld van bord- en videospellen.